ANDREW COULDRIDGE/Action Images
ANDREW COULDRIDGE/Action Images

Senzacija u Londonu: Izazivač Usik nadboksao Joshuu i uzeo mu četiri titule

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 26.09.21. | 07:01

Meč se održao pred 70 tisuća gledatelja.

Na prijelazu dana sa subote na nedjelju 31-godišnji Anthony Joshua i 34-godišnji Oleksandr Usik odradili su spektakularan boksački meč pred 70 tisuća gledatelja na stadionu Tottenhama u Londonu. Nakon 12 rundi bespoštedne borbe ukrajinski boksač priredio je iznenađenje i jednoglasnom sudačkom odlukom (117-112, 116-112, 115-113) uzeo favoriziranom Britancu WBA, IBF, WBO i IBO pojase.

Usiku je to bila 19. pobjeda iz isto toliko mečeva. Ukrajinac je prije meča bio poznat kao olimpijski pobjednik iz 2012. u teškoj kategoriji i kao jedan od najboljih boksača u povijesti cruiser kategorije. No, Joshua je te 2012. osvojio olimpijsko zlato u superteškoj kategoriji i bio je etablirani prvak na najvišoj sceni, između ostalog i osam kilograma teži od Usika.

No, Ukrajinac je od prvog 'gonga' krenuo agresivno, sjajno se kretao i u prve tri runde potpuno nadboksao Joshuu. Britanac se uspio konsolidirati i u iduće četiri runde, od četvrte do osme, bio je čak i bolji borac. U 9. i 10. vodila se izjednačena bitka da bi posljednje dvije runde u potpunosti pripale Usiku.

Usik se sjajno kretao i pogađao u serijama, čak se u jednom trenutku tražila pobjeda prekidom, no Joshua, iza kojega je također sjajan meč, izdržao je do kraja. Međutim, pobjednik je bio jasan, a to su jednoglasnom odlukom potvrdili i suci.

Sve u svemu, u Londonu se održao jedan od najboljih mečeva u posljednje vrijeme. Umjesto borbe Joshue protiv Furyja, sada bi glavni izazivač Britancu trebao biti Usik koji je potvrdio da pripada samome boksačkom vrhu.

Usik je postao treći boksač u povijesti koji je objedinio naslove u teškoj i cruiser kategoriji. Prethodna dvojica su velikani Evander Holyfield i David Haye.

"Radio sam tako naporno od siječnja pripremajući se za ovu borbu. Trebalo mi je pola godine i nisam dugo vidio obitelj koja mi nedostaje. Želim vidjeti svoju obitelj, sada želim ići kući i ne razmišljam o uzvratu u ovom trenutku. Borba se razvijala baš onako kako sam očekivao. Bilo je nekoliko trenutaka kada me Joshua pritisnuo, ali ništa posebno. Nisam imao cilj nokautirati ga jer su me treneri tjerali da to ne napravim. Na početku sam ga udarao jako i pokušavao ga nokautirati, ali su mi treneri rekli da stanem i samo obavim svoj posao. Želim se zahvaliti Isusu Kristu, sve dolazi od njega", rekao je nakon borbe Usik i poručio svijetu:

"Niste vidjeli ono najbolje od mene. Mogu biti puno bolji".



Tagovi

BoksAnthony JoshuaOleksandr Usik

Ostale Vijesti